Anàlisi dels principals protagonistes


Maria (Carbonet): És una noia morena, amb els cabells foscos, els ulls foscos. És una noia sensibe, ja que els seus dos pares van morir a la guerra i cap familiar li va donar l'atenció necessaria.


Tòfol: És l'antítesi del seu germà: és alt, fort i molt animal. Li agrada mostrar-se adult davant dels altres, per aquest motiu procura no mostrar els seus sentiments davant dels altres i encara menys plorar. Tot i que al final de la novel·la demostra ser una persona sensible.


Tian: És el més sensible dels dos germans, l'artista, li encanta llegir llibres i també escriure poemes, té una malaltia respiratória. Físicament es un noi esquifit, i finalment mor.


Carme: És la mare dels dos bessons i la Tina, és una dona que es preocupa molt pels seus fills. Tot i que segons en Tòfol, només es cuida d'en Tian ja que té una malaltia molt greu. Físicament és similar a en Tian.


Salut: És la veina de la família, una dona grasa, tot i que quan entre al camp de refugiats, de sobte s'aprima per la falta de menjar. És una dona sensible i que es preocupa per la seva amiga, la Carme.


Sebastià: És un vell amic de la família, tot i que els bessons no el coneixen. És un home gran i està molt prim, ja que ha viscut la guerra en primera persona des de la primera fila del front, és qui els ajudarà a sortir de Espanya i entrar a França. Dona la seva vida al sortir del camp per trobar un metge perquè la Carme vagi de part en bones condicions.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada