Capítol 5-8Capítol 5: Els homes no ploren

En aquest capítol al principi de tot el Tòfol somia en la Maria, quan de sobte la seva mare el desperta i li diu que baixi al menjador, que el seu pare els hi ha de donar una noticia. Un cop a baix, el seu pare els explica que cada cop, la guerra va a pitjor, que l'han cridat per que vagi al front, i que és el seu deure, que ha de marxar.


Capítol 6: Un petó

El protagonista explica que hi havia molta fam i que també molts talls de llum, tot això era degut a la guerra. També esmenta que quan tornava de l'escola amb en Tian, els dos esperaven entusiasmats una carta del seu pare. I que un dia va anar amb la seva nova colla robar cols, per poder treure'n alguns diners venent-les, es van colar en un hort, però els gossos els van enxampar, es va haver d'amagar en un arbust, on curiosament també hi havia la Carbonet, la qual li va fer un petó.


Capítol 7: El dia MN

En Tòfol segueix robant als horts amb els seus amics, en Pau un noi de la colla, està sortint amb la Maria (la Carbonet), i això li provoca molta ràbia a en Tòfol ja que no para de parlar d'ella i del que fan. Li pregunta a en Tian què fa ell quan té un problema, ell li respon que ho explica a la mare o en fa un poema, en Tòfol decideix explicar-li a ell, però en Tian s'adorm. Un dia es va assabentar de que la Maria marxava de Sabadell, amb la intenció de fugir de Franco i el seu exercit.


Capítol 8: Quadre, poemes i cireres


És l'aniversari dels bessons, i la mare els prepara un dinar bastant modest degut a la guerra. Van demanar un desig al bufar les espelmes. Seguidament la mare els hi dona un regal, es un quadre pintat per ella, els dos decideixen que el penjaran a la habitació quan arribi el pare, més tard en Tian li dona un poema a en Tòfol com a regal d'aniversari, en Tòfol que no té res decideix anar a robar unes cireres, la fruita preferida d'en Tian. Al tornar a casa és troba a la mare i a un metge, en Tian està molt malalt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada